10.7.24

13 tipů, co všechno v létě stihnout aneb vypečený letní to-do list


Prázdniny jsou v plném proudu a než odcestujete za hranice (ne)všedních dnů, mám tu pro vás článek se všelijakými tipy a taky jedno balení (perleťově růžovýho) kufru. Zrovna teď je ten správný čas koupit si jednorázový hippie foťák (ten můj je z Fotoškoda.cz), visačku na kufr ve tvaru ananasu a držák na izolepu s plameňákem (obojí Tiger), knížku o tom, jak si užít nošení čistě bílých košil a triček, zebru, sytě modrý pouťový stíny Mac a tak. 

A co si ještě pořídit, co udělat a co doma v rámci léta vytvořit? Od toho tu dneska máme mých 13 letních tůdůlistových tipů. Všechny jsem je sepsala do toho mýho tlustýho (vám už dobře známýho) sešitu, a tady jsou. Enjoy! ;)

LETNÍ TO-DO LIST:
1. Uspořádat venku piknik (v šatech na knoflíčky a obrovských brejlích) a sníst na něm celý meloun. A poslouchat u toho R&B, grunge nebo starou francouzskou harmoniku v moderním podání).

2. Půjčit si šlapadlo ve tvaru labutě a hodinku plout po řece a přitom se (jen trošičku) opálit. SPF (aspoň 90) ;) samozřejmostí (a nutností). 

3. Pořídit si novou letní vůni - Kate Spade Sparkle. Nebo třešňový Opium od YSL.

4. Nechat si ušít žlutý lněný šaty (zas na knoflíky) a k nim nosit místo kabelky slaměný košíček s víkem ála Jane Birkin.

5. Koupit si balzám od Labella - barevně růžový s organickým mandlovým olejem a vitamínem E, který zkrášluje i pečuje.

6. Udělat domácí nanuky - z pomerančový šťávy a jahod. Nebo z vymačkanýho ananasu. Fantazii se odjakživa meze nekladou.

7. Nehlídat čas, a když, tak jedině na supertřpytivých hodinkách (k nim pak ale jedině extra krátký šaty v celočerný barvě).

8. Navštívit letní kino - ideálně až budou hrát nějakou starou klasiku. Třeba Bardotku...oui!

9. Nalepit si na nehty "nail samolepky" ve tvaru duhy, třešniček a hvězd. Nebo v podobě ospalých medvídků - fakt to existuje - mám je! :)

10. Upéct koláč z domácích borůvek, třešní a rybízu a pěkně si s ním osladit (nejen letní) život.

11. Schovat se pod pruhovaný slunečník a přečíst si knížku "Opravdově, šíleně, řecky" od Mandy Baggot.

12. Udělat si s kamarádkou "Beauty day" a použít chladivou masku vytaženou přímo z lednice.

13. Pustit si (tentokrát pěkně doma se vším pohodlím) film s Jean-Paulem Belmondem s názvem "100 000 dolarů na slunci" a...

                                     ... a hlavně blbnout, protože...no protože je to potřeba. ;)

PS: právě si balím kufr, aniž bych věděla, kam jedu, a už to balení je jízda. Můj kufr musí obsahovat všechno, co (ne)potřebuju, takže rozhodně spoustu kosmetiky v kosmetický tašce Fragonard, pro štěstí starýho trolla (co vypadá pořád mladě), tattoo tričko, plnooo šatů, Neverfulllku, parfém od Diora, čistící úklidový ubrousky (ať už jedu kamkoli, vždycky tam uklízim - pro jistotu), leopardí pantofle ze Zary a Frisco. Hodně Frisca. Tak - jdu svůj kufr (zkusit) zapnout a užívat prázdnin. Udělejte to taky tak. ;)
Vivi podpis

19 komentářů:

  1. Anonymní10:22

    Lezarts
    13 šťastné číslo, tak to ty prázdniny budeme mít v pohodě, takhle připravený kufr to jistí☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, přesně, třináctka a kufr s trollem to jistí, my si prázdniny užijeme, ať se děje, co se děje. ;)

      Vymazat
  2. Milá Vivi, začínám úkoly plnit - už blbnu. Ještě, že tě máme, a tvé rady, jsou hodny následování.
    Přepošlu mladší vnučce, užívá si 14 dní v Táboře.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, ty umíš blbnout jako málokdo, jsi moje holka šikovná! A vnučka je po tobě, takže jsem úplně v klidu. Čím víc lidí bude blbnout, tím míň zbyde čas na zločinnost a loupeže. :D Brzy na viděnou....;)

      Vymazat
    2. Milá Vivi, taková podařená loupež v klenotnictví nebo v dobré bance by se hodila, to by se pak v Paříži, Římě a Londýně utrácelo! Ale - ty honičky s policajty brzy omrzí, asi.
      To si mohl dovolit tak nanejvýš Belmondo. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
    3. Ahoj Jiřinko, já bych se klidně s tebou do loupežení pustila, u kafe to spolu někdy (brzy) jistě proberem. ;)

      Vymazat
  3. Vodný bickyel to hej, chystám sa. Kúpalisko som už absolvovala, ale toho nie je u mňa nikdy dosť. A letné kiná ja akosi v nich takmer nikdy neviem nájsť film pre mňa. Mám dojem, že aspoň tie v Bratislave ponúkajú veľmi oničom filmy. Ok bola tam Barbie, tú som videla a termín som už aj tak prepásla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, já chodím do kina jen na starý filmy, nový mě vůbec neba, ale třeba ta naše Bardotka, Amélie, Belmodno...to je jiný kafčo. Chce to vyhmátnout ten správnej film, dát si k tomu malinovku a bramborák a léto je jak vyšitý. ;)

      Vymazat
    2. No keby aspoň také, u nás dávajú také vojnové alebo také smutné či desivé filmy. Také tie fajn kultovky málokedy. No snáď sa aj to raz zlepší.

      Vymazat
    3. No tak to já tě někdy vezmu do kina a slibuju, že půjdeme na nějakou super kultovní parádičku. ;)

      Vymazat
  4. Anonymní15:52

    vivinko priznam se,ze jsem vubec nevedela,ze znovu pises, hura hura.S velkou nostalgii a radosti jsem si precetla tvoje nove clanky,je to krasa.Ten kufr je bozi!! Misa (pamatujes na me??)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, tak to jsem ráda, že ač jsi to nevěděla, nějak ses to dozvěděla a teď jsi tady, dobře se bavíš a mě jsi moc potěšila komentářem. Tak příště ahoooj. PS: pamatuju, to se ví. ;)

      Vymazat
  5. Milá Vivi! Ty prostě umíš potěšit! 13 je šťastné číslo, ať se vše hezky vyplní! Já začala jen zlehka - letní party byla, melouna jsem snědla jen půlku (manžel koupil fakt obrovský:o)) a ještě to blbnutí - to tedy dělám celoročně!
    Šťastnou cestu! Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Helenko, vidím, že jsi můj člověk, a že se na tebe dá (nejen v blbnutí) spolehnout. ;) Děkuju a užívej.

      Vymazat
  6. Vivi, kufr máš zabalený na pořádnou jízdu :o) Je barevný, veselý, plný inspirace. Můj kufr tedy vypadá docela jinak. Je hodně praktický a úsporný, ale určitě tam bude místo na nějaké veselé tričko a cute šaty.
    Ze seznamu už mám splněny koláče, melouny a zmrzliny. Připomněla jsi mně Labelo a určitě dojde i na letňák a staré filmy.
    Přeji léto plné krásných zážitků a milých setkání. Zdraví Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jitko, tak to mám velkou radost, že jsem Ti trochu doplnila letní seznam tvých (už i tak skvělých) radovánek, a doufám, že se na letňáku někdy potkáme. ;) Děkuju a měj barevně veselý léto jaksepatří. ;)

      Vymazat
  7. Ahoj Vivi, to zní snově. Já si letos do svého kufru zabalila jen a jen šaty a sukně, abych chtě nechtě musela být na dovolené okouzlující :D a nechodila v nějakých spíše Sandlerovských outfitech. Taky jsem ochutnala spoustu dobrého jídla a byla s rodinou i přáteli. Uvidíme, co přinese zbytek léta ráda bych stihla nějaký streetfood festival :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Sabi, tak to je zatím perfektně strávený letní čas, tak zdárně pokračuj v užívání, ať tě můžu pořád jen chválit. ;)

      Vymazat
  8. Tvoj zoznam je úžasný! Postupne som si s tvojim odškrtávala svoj vlastný letný bucketlist. Super, že si si to napísala aj do zošitu. V dobe, keď všetko funguje na internete si rada čítam aj o "starom známom tlstom zošite" :D

    OdpovědětVymazat