24.7.24

5 šťastných (letních) věcí

Děvčata a chlapci, pěkně se usaďte, protože dneska je tu pravidelná rubrika 5 šťastných věcí. A když máme to léto, tak to se samosebou rozumí, že jsou to věci ryze letní. Budeme tu poklidně snídat, oblečeme se do skorovintage trička s labutěma, natrháme si s jedním malým pejskem rybíz a taky si suvenýrově zavýletíme. Tak šťastnýmu létu zdar a třikrát hurá.



1. Pomalá letní snídaně. V létě často někde běhám a lítám a doma netrávím moc času. Ale o to radši si pak, když tam konečně na pár dní pobydu, udělám hezký neuspěchaný ráno. Růžový hrnek Pantone 182, čerstvý křupavý croissanty, pryskyřníky ve váze, Vogue z roku 1989 a hlavně cukřenka ve tvaru opičáka Hupa (nebo Hopa?), to mi udělá v létě větší radost, než...no než něco jinýho. ;)

2. Sběr a pečení a ochutnávání. Pan Brambůrek alias Roníček rád sbírá rybíz. A když ho nasbírá dost, peču potom s mamkou rybízovou buchtu. A to vám je taková zábava a pak i dobrota - zkrátka jak já říkám – nic lepšího není. :)

3. Nový tričko musí být. Trošku (dost) ulítávám na značce Urban Outfitters, na kterou mě naučila kamarádka, pokušitelka darebná. Mají tam ty nejlepší origoš a neotřele zábavný věci ve vintage stylu. Tímhle tričkem se zamilovanýma labutěma jsem si u nich teď udělala radost, a ještě spoustou dalších věcí (protože žijem /asi/ jenom jednou). ;)

4. Cold brew od značky Basilur je moje ultimátní pití letošního léta. Ledový čaj se stévií s chutí jahod, svěží máty a okurky zažene žízeň přímo znamenitě a to se ví, že nejlíp chutná ve zvířátkovský vtipný karafě (taky z Urban Outfitters).

5. Nečekaný výlety. Moc se s tím s Jirulkou nepářeme – prostě když se ráno probudíme s výletnickou náladou, já rychle uvařím vajíčka natvrdo, sbalím do kufru všechny svoje šatečky a už frčíme. Letos už jsme zvládli Kanárský ostrovy, Portugalsko a Francii, tak ted' se konečně kocháme i naší krásnou zemí. Tentokrát jsme strávili pár úžasných dnů na Šumavě, taky ve Vyšším Brodě, v Linci, v Černý v Pošumaví a tak dál. 

A nebyl by to úplně správný výlet bez suvenýrů (protože tenhle blog má věcičky rád). Zleva: ty nejlepší (bílý) kočičí jazýčky Xocolat, nejroztomilejší perníčky, jasmínový mýdlo od mnichů ve vyšebrodským klášteře, tattoo tyčinka na rty Korres, dokonalá růžová voda Primavera a linecký dort v plechovce.

Bonus: pan pejsek nedal jinak, než že vám mám všem poslat růži ze zahrádky. Tak tak činím, sliby plním a těším se na vás zase příště. Pac.
Vivi podpis

16 komentářů:

  1. Milá Vivi, tak to je letní bouřka - krásně jsi pročistila můj letní dusný den (dusný jen teplotně, jinak pohoda ). Včera jsem byla v Soběslavi a Bechyni a na koho jsem myslela? - na jednu krásku z J.H.! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko milá, tak takovou letní pročisťovací bouřku jsem způsobila ráda. ;) Moc ti děkuju za tak milý komentář a už se těším, až svoje výlety vezmeš někdy přes JH. ;)

      Vymazat
  2. Anonymní11:32

    Lezarts
    Teda ty už jsi toho stihla, máš asi pohodlný boty toulavý. To vypadá, že by jsi léto potřebovala celý rok:-))).
    Já si kufry zatím jen prohlížím, než budu balit zatím dělám společnost mé zahradě☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Renatko, jojo, jsou pohodlný, byť na podpatku. ;) Já se snažím vytřískat maximum z každýho ročního období, vždyť mě znáš. A nejradši je míchám dohromady – třeba včera jsem si pouštěla vánoční písničku od Amy Winehouse a s vanilkovým čajem jsem koukala z okna. :D PS: tvá zahrada se má = má tak milou společnost. ;)

      Vymazat
  3. Anonymní17:19

    to je nádhera.Jsem tak ráda, že zase tvoříš, těším se na nový článek vždy jak na vánoce.:-)))To tričko a karafa je boží!! Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, Vánoce miluju, a když ti je moje články tak trochu přináší, nemůžu být spokojenější. ;)

      Vymazat
  4. Anonymní18:24

    Vivinka milujem tvoj štýl a život. Môžem sa len opýtať, ako rýchlo dorazí tovar z UO? Veľmi sa mi to páči. Ďakujem za inšpiráciu. KRÁSNE LETO Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Niky, to mě moooc těší, děkuju. ♥ Doba dodání Urban Outfitters je trochu delší, než bych si představovala – obvykle to bývá tak 5 dní, než zboží odešlou a pak další 3 dny do doručení zboží Zásilkovnou. Takže na zboží obvykle čekám cca 8 až 10 dní. Ale stojí za to. ;)

      Vymazat
  5. Anonymní23:05

    Krásné “rozčísnutí” okurkové sezóny)))Ráda jsem si početla )’
    Přeji radostné pokračování léta.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Vivi! Ty kam vletíš, tam jsou barvy, jas, vzruch a smích! Paráda! Všichni se plahočí vedrem a ty... Dlouhé snídaně - ach, to mám ráda a v létě třeba i venku... Koláč vypadá skvěle, letos jsem měla rybízu jen trošičku, pomrzl mi. A trochu závidím ten Vyšší Brod, tam se zajím jen chystám!
    Užívej léto!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Sluncie23:38

    Drahá Vivinko, úžasná snídaně s krásnými pryskyřníky , mňam koláč - já miluji borůvkový ale letos poprvé se u nás neurodilo, všechno spálil mráz tak nevím , nevím čím si v zimě budu připomínat léto . Vlastně vím, tvými letními články!! Jupí!! Tričko supr a kočičí jazýčky z bílé čokolády?? Ooooo!!! Všechno úžasně inspirativní jako vždy, děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásny článok. Páči sa mi, že ty vidíš radosť v každých maličkých vecičkách :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já miluju snídaně na chalupě - konvice čaj, něco sladkého od mámy (a občas i ode mne :D), jogurt s něčím a k tomu knížka nebo DeníkN. To vše v křesílku na dvoře...
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  10. Buchta vypadá moc dobře a nové tričko taky! Moc hezký článek, je super umět se radovat z maličkostí :)

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuju vám mockrát za všechny úžasuplný komentáře - potěšily mě moc. ♥

    OdpovědětVymazat