29.8.24

7 největších oblíbenců

Prázdniny se pomalu chýlí ke konci, ale já věřím, že to není špatná zpráva. Považte - blíží se období barevný přírody, babí léto, tmavě červený laky na nehtech, dýňový latté, vanilkový svíčky, voňavě bublinkový koupele, prima kabátky, hebký šátky a kašmír. Zkrátka - je na co se těšit. Ale žádný předbíhání - ještě pořád tu máme léto a s ním i malý shrnutí mých 7 největších oblíbenců uplynulých týdnů (je ale vždycky těžký vybrat jich jen pár)...

Co se tedy o prázdninách stalo mou oblíbenou zábavou, o to se tu s vámi podělím s vírou, že si v mých oblíbencích najdete třeba i ty vaše. ;) 

1. Brože - ty po babičce, z bleších trhů i nový s třešňičkama. Jako brož používám dokonce i náušnice (tyhle z fotky se srdíčky jsou medailonky, kde se ukrývají mini tajný fotografie) - stačí k nim přidat špendlík a na tričku udělají bezva parádu. Nejradši kombinuju nekombinovatelný, takže třeba rošťáckýho námořníka se stoletou perličkovu broží. Zkuste to taky, je to zábava.

2. Tyrkysový lodičky a Kate Spade. Tyhle dva kousky jsem si v létě užívala o 106. Tyrkysový lodičky jsou z jednoho vintage obchůdku a skoro stejný nosívala moje mamka a pomalovaná kabelka od Kate Spade je znovuobjevená. Koupila jsem si ji tak před 15 lety (a pak ji s úspěchem uložila na dno skříně), ještě v době, kdy Kate Spade pro svou značku tvořila a vznikaly tak ty nejparádnější a nejvtipnější kousky. Šetřila jsem si na ni a pak si ji koupila za odměnu. Tak sláva (znovu)nalezeným kouskům a odměnám všeho druhu!

3. Korejská kosmetika. Miluju ji už spoustu let, ale až letošní léto jsem se konečně dokopala pořídit si 3 moje "wishlistový" ikonický fešáky. Tonikum Anua 77, mycí gel Round Lab a essenci Mixsoon s roztomilým obalem (protože já potřebuju hezký obaly, nedá se svítit). Vše z Rossmanu, vše úžaaasný. 

Zleva: 
a) Anua - Heartleaf 77% Soothing Toner - zklidňující tonikum: legendární tonikum mi nedalo spát a musela jsem ho vyzkoušet. Naprosto chápu ty oslavný ódy na něj, přidávám se k nim. Obsahuje třeba extrakt z toulně srdčitý nebo šruchy zelný a neuvěřitelným způsobem hydratuje a zklidňuje pleť - jupí.

b) Round Lab - Birch Juice Moisturizing Cleanser - mycí gel: má v sobě mimojiný šťávu z japonský bílý břízy a heřmánkový olej. Pleť krásně vyčistí a zjemní a i tady mě baví ten roztomilý obal.

c) Mixsoon - Soondy Centella Asiatica Essence - zklidňující pleťová esence, která se stala miláčkem mojí pleti i mojí koupelny. Medvědům zdar!

4. Nejoblíbenější kuskusový salát s mini mozarellou. A s čerstvým špenátem, cizrnou, domácími rajčaty, řeřichou, bazalkovým pestem a tousty pokapanými olivovým olejem....povím vám, je to mana a perfektní pokrm do horkých letních dnů.

5. Ach, Zaro (ach, i Zaro Home), ty víš, jak na mě. Kolekce s Malým princem mi pěkně rozzářila oči a držela jsem se docela statečně, abych ji nevykoupila celou. Pantofle s Malým princem, ručník, deka a miska (posledně tři jmenovaný kousky jsou pro pana hafíka, který nám brzy přibyde do rodiny - víc o něm za chvilku...) patří k mýmu letošnímu létu a budou mi jako správní oblíbenci připomínat hezký (nejen nákupní) časy. 

6. Rambo - tak to je on. Narodil se v červenci,  takže mi paní majitelka posílá celý léto jeho fotky a já se už na férovku zamilovala. A tak počítám každý den do září, než si pro něj pojedeme. Jo a taky mu nakupuju věcičky v Zaře Home. :) Je to pokrevní bráška pana Brambůrka, kterýho už z blogu znáte, ale toho jsem si jen půjčovala od našich a nutně jsem potřebovala svýho (není se, myslím, čemu divit, když jsou oba tak roztomilí). Tak tedy - brzy vítej u nás, prďolko!

7. Gramofon, elpíčka a AMY. Po nastěhování z Prahy do našeho původního příbytku v jižních Čechách, jsem zas oprášila svůj gramofon, který jsem před lety natřela růžovou barvou. A i když si můžu na telefonu nastavit dvacetihodinový pásmo songů, stejně si nejradši pouštím gramofonový desky, který musím pořád převracet a měnit...ale baví mě to. A moc mě baví i Amy (její hlas, tetování i obří drdol). Jestli jste ještě neviděli nový film o ní s názvem "Back to black" nebo starý dokument "Amy", doporučuju to napravit. ;)

Tak, a to je dneska úplně všechno.  Podělila jsem se o svoje radovánky, a doufám, že vy se v komentářích podělíte se mnou o to, co vás provázelo (a provází) letošními prázdninovými dny a co se stalo vašimi oblíbenci. Mějte se NEJ!

Vivi podpis

30 komentářů:

  1. Anonymní10:03

    Vivinka,prichádzam z tvojho instagramu a ďakujem za tento článok.Vždy mi spravíš dobrú náladu a tú teraz potrebujem ako soľ.Tvoj zoznam obľúbencov je prekrásny rovnako ako psík. Tiež si psíka prajem,ale zatiaľ som o tom doma nikoho nepresvedčila.:-DD Mojím letnom obľúbencom bol perleťový lak na nechty s názvom Perlový sen.:-)))Miška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Miško, děkuju za tak milý řádky, mám z nich radost. Mně to taky trvalo dost dlouho, než mi Jirulka kývnul na pořízení pana pejska, takže přeju hodně trpělivosti a nezapomeň, že sny se plní (ne vždycky na počkání, ale plní). ;) Perlový sen zní úžasně, po tom se budu muset podívat. Co je to za značku, prosím?

      Vymazat
    2. Anonymní16:00

      Vivinka,ďakujem veľmi pekne za odpoveď,to som ani nečakala že odpíšeš.Áno, budem veriť,že sa mi prianie splní a raz budem mať aj psíka.:-))Lak na nechty je Nautica, odtieň 125 je to prírodná značka a naozaj veľmi dobrá.Ďakujem eště raz.M.

      Vymazat
  2. Anonymní11:15

    Lezarts
    Hezké bláznivé kousky, které k tobě patří, jako Hradčany k Praze! Když jsem tak koukala na Amy jistá podobnost mezi váma je. Myslím, že hodit stejný drdol mohla bys jí dělat dvojnici:-))). Jenom prosím, není potřeba mít stejnou životní hygienu-:))).
    Jak vidno přibude do rodinky mazlíček, raději bych brala také takového mini psíčka, ten náš je jaksi nestandardně prostorově řešený. Ale adoptovanému psu na zuby nehleď, že!
    Určité by se skamarádil s tvou “plyšovou hračkou”, jen nevím zda by se ho nebála?!
    Ještě přidávám pozvánku do naší zahrady ( a to vážně) !!! Stačí se objednat! Určitě vím, že by jsi ještě ráda po kávě prchala domů, když bych ti po zákusku podala hrábě:-)))
    Nějak jsem se rozepsala, tak šlus bus a přeji ještě krásné Vivi léto☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Renatko, tvoje rozepsání je moje radost, tak ti děkuju za dlouhý, milý a vtipný vzkaz, hezky jsi mě rozesmála.
      Nemůžeš mě potěšit víc než napsat, že jsme si s Amy docela podobný. Ale slibuju, že z drog užívám jen čokoládu s oříšky a občas Veltlínský zelený. :)
      Náš pejsek opravdu bude o něco menší než tvůj Bady, ale zas ten náš se jmenuje Rambo, tak ono se to vyrovná. ;) A až se někdy sejdou, vsadím se, že si kápnou do noty (ale radši ať je Bady před tím setkáním řádně najezený). ;)
      Renatko, pozvánku bez váhání přijímám a objednávám se. Hrábě mi klidně podej, ale pravděpodobně bych se s nima v rychlosti uhodila do čela a pelášila domů, to jsi mě prokoukla. :)
      Tak ještě jednou - děkuju. ♥

      Vymazat
    2. Milá Vivi a milá Renátko, nezvykle vstupuji mezi vás a vaši korespondenci a moc se bavím. ( Rambo jsme loni říkali p.průvodci na zájezdu po Irsku, byl menší a zavalitý a byl fajn ) Vivi, zeptáme se Renátky, kde má zeleninvý okrsek zahrady a pak okurky, papriky a rajčátka? - s těmi hráběmi to nebude tak divoké. Jiřina z N.

      Vymazat
    3. Ahoj Jiřinko, tak irský průvodce musel být top, ovšem není Rambo jako Rambo. :D Už se těším, až za mnou přijedeš a nikoli irskýho, ale českýho Ramba poznáš osobně. Když budeme na Renatku dvě, tak se nám jistě podaří přehrát hrábě na její stranu hřiště a my si vychutnáme v klidu její kávu (a snad i moučník). :D PS: lama dnes poslána. ;)

      Vymazat
    4. Milá Vivi. Posílám moc pozdravů a jedno sdělení, že jsem právě pátrala, zda byl balíček doručen. Snad se to brzy dozvíme. Váš Rambo nás nebude nutit zpívat hodně nahlas v autobusu denně dvě irské písně, jak ten průvodce, i když byla u toho velká legrace, ale s vaším taky bude. Jen zas jiná. Už má pěknou výbavu!
      Jiřina z N.

      Vymazat
  3. Milá Vivi, kolekce s malým princem je úžasná. Ovšem Rambo ( takový milouš a takové jméno :-)) je naprosto úchvatný. A ty naušničky s tajnou přihrádkou...ach, nádhera.
    Krásné dny ti přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tak milý komentář, jsem moc ráda, že jsi u mě objevila maloprincovskou kolekci, a že se ti líbí malý velký Rambo - vyřídím mu to. ;) Hezký zbytek léta, papa

      Vymazat
  4. Vivi, mně létem provázelo uklízení po řemeslnících, montování skříní a přenášení věcí z místa na místo (upravovali jsme chalupu). Pokud jde o jídlo, tak mým letošní hitem je kváskový chleba s máslem a rajčaty. Na podzim se těším, protože nám snad konečně vyjde dovolená (poslední pokus skončil manželovou podrážděnou slinivkou druhý den ;-)) a taky, že už konečně nebudu pořád paralyzovaná vedrem, které nemám v oblibě.
    Rambo je roztomilý.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, tak to sis mákla, ale čeká tě krásná odměna v podobě dovolený, to ti moc přeju (tentokrát už to určitě vyjde). Ten kváskový chleba s máslem a rajčaty zní úžasně, namázni mi taky, prosím. ;)

      Vymazat
  5. Vivinko, na blogu je blaze, tady je takový bezpečný útočiště pro snílky a lidi, co si rádi užívají viviradosti 🤗. Komoda s gramofonem a mmj. s deskou, na jejímž obalu je Michael ve svý nejvíc handsome éře, to je hotová exploze úžasnosti 👌✨. Opatruj se drahá 💖.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Dani, ty a tady v sekci komentářů? Mám z toho svátek, to je taková radost. :) Děkuju ti, jsi nejmilejší. Takový komentáře jako je tenhle od tebe (ať už tady nebo na Instagramu) mi vlívají krev do žil a touhu psát a fotit a blbnout, aby bylo co nejvíc Viviradostí pro všechny. ;)
      Mám to tam u mýho růžovýho gramce všechno - Majkla ve svý nejvíc handsome éře, Nirvanu, U2, ale třeba i Beatles, Louise, Bowieho a zkrátka všechny, kdo znali a uměli moc a ještě víc. Až přijedeš, všechno si to pustíme. ;)
      Pa a děkuju Ti. ♥

      Vymazat
  6. Milá Vivi! Miluji tvé příspěvky, tvou barevnost, módu, smysl pro drobnosti. Dnes ale vše zastínil Rambo! Je kouzelný, to víš, já, psí máma jsem z něj celá pryč. Naprosto chápu, že počítáš dny...Dobře se to pamatuji!
    Moc tě zdravím a přeji krásný barevný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá psí mamko, věř mi, že Ramba ráda nechám v mých článcích hrát prim, protože si to, fešáček jeden mrňavej, zaslouží. :) Mám radost, že se ti u mě líbí a barevný den mám - díky tvojí návštěvě u mě na blogu. Děkuju.

      Vymazat
  7. Vivi, ty si to umíš všechno udělat tak hezký! Všechno se mi líbí, brože miluju, tašky a boty taky, a kosmetiku si jdu zrovna pohledat do eshopu. Těším se s tebou na Ramba, jen si myslím, že on nebude mít pro Malého prince tak úplně pochopení a udělá z něj cupaninu ;-) Krásné dny a těším se na další posty. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi, moc mě těší, že jsi našla v mých brožích, taškách, botkách, kosmetice i v Rambovi zalíbení. ;) Děkuju za tak milý komentář a Malýho prince zkusím před panem pejskem ochránit, ale co se má stát, stane se. :) Děkuju ti, papa

      Vymazat
  8. Zdravím Vivi, Malého prince také miluju chci si nechat vytetovat i jedno tématické tetování a jsem teď úplně nadšená z povlečení, co udělalo Darré Náchod ač jsem si ho zatím nepořídila, je dražší, ale myslím, že by ti přišlo skvostné! Brože mám taky ráda, ač já miluju dřevěné od ByPolak :D ač už jsem jich dost ze své sbírky poztrácela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabi, já Malýho prince i s lištičkou vytetovanýho mám a můžu to jen a jen doporučit. ;) Na to povlečko od Darré určitě někde juknu, používám jen čistě bílý lněný a možná bych uvítala nějakou super změnu. ;)

      Vymazat
  9. Vivi, mně by v létě chyběly třešňově červeně nalakované nehty v zlatých sandálkách, zápěstí plné náramků, lehoučké letní šaty plné kytek, domácí zmrzlina a váza plná květin ze zahrady. A asi milión dalších nepostradatelností, které k létu patří.
    Taky teď zkouším korejskou korejskou kosmetiku a zatím... mňam :o)
    Tvůj výběr je super letní top a hafíka ti moc přeji. Náš starý chlupatý a nevrlý kočičák by z něj teda radost neměl, ale vypadá moc mile.
    Užij si babí léto, zatím nic nekončí... Zdraví Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jitko, tvoji letní oblíbenci jsou naprosto úžasní, úplně přesně podle mýho gusta. ♥
      Korejská kosmetika je boží, hlavně jejich krémy s SPF nemají podle mě konkurenci. A to Anua tonikum 77% určitě vyzkoušej, ještě jsem nezažila tak dokonale hydratující toner, který dělá tak pěkně nabaštěnou pleť. ;)
      Děkuju ti mockrát a krásný zbytek léta. ♥

      Vymazat
  10. Malý princ je úžasný, ale to psí miminko... To je slaďoušek 😍 Přeji krásný večer 🙂 Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, hned jak bude prďolka u nás (cca za týden), vyřídím mu tvoje krásný slova. Už teď vím, že to tu plyšovou kuličku potěší. ;)

      Vymazat
  11. Anonymní14:15

    Hugo spritz je do horkých letních dní jasná volba! A ten váš budoucí parťák, ten teda je 😍

    OdpovědětVymazat
  12. Sluncie22:29

    Korejská kosmetika, vintage brože, Malý princ.....Vivi číst Tvoje články je jako těšení se na vánoce. Moře inspirace, pokoukáníčko, počteníčko, to je moje :-) A Rambo je tak ňu ňu.

    OdpovědětVymazat