24.10.24

7 tipů, jak si zvednout na podzim náladu

Mám ráda podzim, ale tím, jak přibývá pošmourných a sychravých dnů, hledám si o to víc všechny možný maličkosti i veličkosti, který mi zvednou v šedých dnech náladu. A protože co nevím, nepovím, mám tu pro vás dneska pár tipů, jak se v aktuálních dnech potěšit. Protože potěšení není nikdy dost. 


1. Květiny
Teď na podzim mi ve váze dělají větší radost než kdykoli jindy. Tyhle jsem dostala od našich milých kamarádů Hanky a Libora, když u nás byli nedávno na návštěvě a udělaly mi takovou radost, že jsem si je usušila a mám je na...no skoro na pořád. ;)

2. Dýně - na stole i v koupelně
Miluju dýně všeho druhu a ráda z nich připravuju polívky, kari, koláče i horký nápoje. A když už s nimi tak blbnu v kuchyni, beru si dýně občas i do koupelny. Tyhle dvě masky vám proto rozhodně musím doporučit. Jedna je plátýnková Pumpkin Spice Latte s krásně teple oranžovou vůní a tou druhou jsou skořicovo dýňový polštářky pod oči. Navodí tu správnou dýňově podzimní náladu. Obojí Balea, DM.

A když už jsem u těch dýní, tyhle látkový ubrousky, který udělají podzimně prostřený stůl přesně tím místečkem, kam se rádo zasedá k dobrotám, jsem koupila v HM a jak je vidět, mají doma úspěch. ;)

3. Nějaká novinka do bytu (nebo před byt)
Nový povlaky na polštáře, pár hezky voňavých svíček, nádoba na mýdlo ve tvaru dýně nebo strašidla Boo nebo zbrusu nový vlněný přehoz přes gauč, to jsou ty maličkosti, díky kterým se rozzáří srdce i domov. Ovšem letošní podzim jsem vsadila i na něco "před" domov a tím je nová rohožka. Pan pejsek (mimochodem, není mým cílem, aby byl na všech fotkách světa, ale když on se tam připlete vždy a všude) si o tygří rohožku bude pucovat tlapky jistě rád. 

4. Podzimní kafe venku
Zní to v téhle zimě jako bláznivina, ale neznám nic lepšího, než se na podzim dobře oblíknout (vlněný a kašmírový kabátky nebyly vynalezeny jen tak zbůhdarma) a dát si kapučíno s mandlovým mlíkem - venku. A o samotě. A pozorovat ruch ulice, malovat se višňovým olejem na rty a růžovým mejkapem Gucci a jen tak být. A snít. A nenechat se (těch 15 minut) nikým a ničím rušit. To je fakt nebe. ;)

5. Nový svetr - každý podzim (aspoň) jeden

Zahajuju podzim vždycky novým svetrem (tenhle je z Urban Outfitters a naprosto ho miluju). Nosím k němu tmavě modrý džíny do zvonu nebo úzkou sukni s krajkou, kterou jsem si dovezla z Paříže. A takhle oblečená bych teď na podzim kráčela třeba až na světa kraj...nebo aspoň za dům do kavárny na skvělý kapučíno z bodu č. 4. 

6. Dobrý červený víno
A tentokrát hezky ve dvou, prosím. 

7. Psaní dopisů
V létě pošlu sotva pár pohledů z dovolených, ale na podzim, to je jiná. Neznám lepší večer, než seshromáždit svoje nejhezčí dopisní papíry, roztomilý samolepky, maličký dárky, co se vejdou do obálky, voňavý kartičky, sponky a nažehlovačky a zasednout k psaní dopisu pro někoho, kdo z něj bude mít radost. 

A takovýhle krásnodrobnosti dostávám v růžových obálkách s fotkou Belmonda od pošťáků já. 

Když dostanu dopis, hlídá mi ho do odepsání vintage lampa - malá Japonečka.

A tyhle dopisní pejskovský papíry jsem ukořistila při svojí nedávný cestě do Prahy, mají je v Luxoru a už teď vím, že na ně se bude psát samo.

Kamarádi moji, děkuju za vaši dnešní návštěvu tady, doufám, že vás článek bavil a moc by mě zajímalo, čímpak si asi zvedáte náladu na podzim vy. ;)

Vivi podpis

3 komentáře:

  1. Radka Vondrušková9:45

    Drahá milovaná Vivinko 💜💜💜 krásný příspěvek 🌸jako vždy🌸 já se teď bavím skládání puzzle, zrovna mám jeden docela těžký 🤭 přeji tobě a Rambíkovi nádherný podzim 😘🐕👑✨🌸🐒🥂💟🥰🌸💞🙋🏻‍♀️

    OdpovědětVymazat
  2. Článek boží jako vždy. Náladu si zvedám pročítáním článků na tomto fantastickým blogu. Velkou pusu, drahá Vivi!

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní11:34

    Lezarts
    Příspěvek je zase další óda na radost od tebe.
    Momentálně s netěsnícím nosem, který už jen na štěstí po 4 dnech, pouze kape, sedím ve verandě a užívám si krásy barev podzimu a k tomu si při kávě čtu tvůj příspěvek.
    Docela mě pobavila fotografie Ramba a rohožky, je odvážný pejsek ( dělá čest svému jménu), že se postavil tak silnému tygrovi a ani nemrkne a ještě si o něj otře svoje 4 tlapičky!
    Jestli jsi vyhlásila pořadníky, hlásím se o nějaký “komixový dopis”:-)
    Zatím ti přeji hezké brouzdání spadaným listím a i nadále ve zkracujících se dnech, dobrou náladu!!!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuju za milý komentář. ♥